NEWS & EVENTS

Održana Table-top vježba u Draču

U suradnji sa UNDP Albanija, ATRAC je 22. siječnja 2019 organizirao Table-top vježbu u Draču. Vježba je organizirana unutar projekta “Management of Marine and Coastline Pollution for increased Safety at Sea and Ports in the line with EU maritime Law and Policy” koji je financiran od strane hrvatske vlade kao bilateralni projekt između Republike Albanije i Republike Hrvatske.

Nakon dogovora između UNDP Albanija i ATRAC-a, uz suglasnost IMOC-a, odlučeno je da će Table-top vježba poslužiti za provjeru funkcioniranja albanskog nacionalnog sustava spremnosti za reagiranje u slučaju iznenadnog onečišćenja mora uljem.

Ciljne skupine za ovu vježbu bile su predstavnici i stručnjaci čija se uloga i funkcije odnose na sustav OSRP-a i pomorsku sigurnost, posebno stručnjaci Ministarstva energetike i infrastrukture (MOEI), pomorski stručnjaci u lukama Drač, Vlora, Saranda, Shengjin , Petrolifera-Vlora, Porto Romano, predstavnik IMOC-a, Opća uprava za pomorstvo, jedinice za hitne slučajeve u prefekturi Skadra, Lezha, Drač, Tirana, Vlora Fier i Zapovjedništvo mornaričkih snaga.

Vježbi je prisustvovala i predstavnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Albaniji.