Opatija, 25 -26.3.2020.

O skupu

ATRAC - Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora organizator je Stručnog skupa „Eko-incident“, koji će biti održan od 25 – 26. ožujka 2020. godine u Remisens Hotelu Admiral u Opatiji. Prvo izdanje skupa održano je 1998. godine, kada je skup okupio 200 sudionika iz područja zaštite okoliša, a poglavito voda i mora.

Stručni skup „Eko-incident“ rezultat je spoznaje o stupnju tehnološkog razvitka i vremena u kojem živimo. Obilježava ga visok stupanj rizika, a govoreći u kontekstu teme skupa, rizik se odnosi prvenstveno na potencijalne izvore ekoloških onečišćenja, njihovu prevenciju, intervenciju i otklanjanje onečišćenja. Iznenadna onečišćenja okoliša složene su krizne situacije koje je nemoguće izbjeći, ali je moguće umanjiti njihov štetni utjecaj na okoliš djelujući: pravovremeno, učinkovito, kompetentno, tehnološki prihvatljivo i u skladu sa zakonom.

„Eko incident“ 2020-te godine obraditi će važne teme iz područja zaštite voda i mora (pravna regulativa, inspekcijski postupak u incidentnim situacijama onečišćenja voda, međunarodna suradnja, metode uspješne intervencije, moderne metode čišćenja, važnost planiranja i edukacije, prikaz poznatih incidenata itd.).

Uz potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH, Hrvatskih voda i Hrvatskog društva za zaštitu voda očekuje se i aktivno sudjelovanje predstavnika nadležnih institucija/agencija/uprava/sektora za vode Republike Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Detaljan PROGRAM STRUČNOG SKUPA bit će objavljen uskoro, a za sve potrebne dodatne informacije molimo da nas kontaktirate mailom na info@atrac.hr ili telefonski na +385 51 847 848.

Registracija i kotizacija

Ukoliko ste zainteresirani za prisustvo na stručnom skupu EKO-INCIDENT molimo vas da se prijavite uredno ispunjenim Prijavnim obrascem!

© Adriatic Training and Research Centre, 2020. Sva prava pridržana
Privacy Policy | SiteMap