NEWS & EVENTS

Dan otvorenih vrata 2019

Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (ATRAC) utemeljen je 05. veljače 2015. Četvrtu godišnjicu djelovanja tradicionalno smo proslavili organizirajući Dan otvorenih vrata, kome je prisustvovao župan Zlatko Komadina te predstavnici hrvatskih obalnih županija, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te raznih organizacija i tvrtki koje djeluju na području zaštite morskog okoliša. Osim uzvanika iz Hrvatske, okupili su se i gosti iz ostalih jadranskih zemalja (Albanije, Crne Gore, Italije i Slovenije) te Turske.

Dan otvorenih vrata izvrsna je prilika za razmjenu iskustava te raspravu u dosadašnjim postignućima, kao i budućim zajednički planovima za jačanje međusobne suradnje svih jadranskih država na području zaštite jadranskog mora od onečišćenja.

Glavne aktivnosti ATRAC-a u 2019. godini biti će, uz održavanje tečajeva za osoblje uključeno u sustav pripravnosti i reagiranja na iznenadna onečišćenja mora, fokusirane na provedbu dva tekuća projekta sa susjednim državama (Albanijom i Italijom), organizaciju druge koordinacije obalnih Županijskih operativnih centara te organizaciju 4. Jadranske konferencije (Adriatic Spill Conference) u svibnju 2019., o čemu uskoro slijedi više informacija.

Tekst o obilježavanju Dana otvorenih vrata ATRAC-a dostupan je na web stranici Primorsko-goranske županije.