NEWS & EVENTS

ATRAC sudjelovao na MOIG seminaru u Istanbulu

U travnju 2018. godine ATRAC je postao tehnički partner MOIG-a, odnosno Mediteranske grupe naftne industrije (Mediterranean Oil Industry Group).

MOIG je od 6. do 8. studenog 2018. održao regionalnu radionicu na temu “Izgradnja učinkovitog nacionalnog i regionalnog sustava pripravnosti i reagiranja”, u sklopu koje je organizirana i demonstracija opreme za reagiranja na onečišćenja mora. Radionica je održana u Istanbulu u organizaciji Ministarstva prometa i infrastrukture te Ministarstva okoliša i urbanizacije Republike Turske, a pod pokroviteljstvom Turkish Petroleuma i tvrtke MEKE Marine, članova MOIG-a.

Na radionici je prisustvovalo 80-ak delegata iz ministarstava, naftne industrije, proizvođača opreme, tvrtki specijaliziranih za reagiranja na onečišćenja mora, centara za trening i edukaciju,kao i predstavnika međunarodnih organizacija, fakulteta, luka i konzultantskih tvrtki.

Radionica je održana u cilju jačanja suradnje na subregionalnom i nacionalnom nivou, kao i razmjene iskustava i informacija i saznanja o novim tehnologijama među sudionicima.

ATRAC je održao prezentaciju na temu sustava pripravnosti na Jadranu, suradnje između jadranskih zemalja te budućih ciljeva i izazova s kojima se susrećemo u ovom dijelu Sredozemlja.

Više informacija o radionici, kao i službeni program, moguće je pronaći u zadnjem izdanju MOIG Newsletter-a.