NEWS & EVENTS

ATRAC sudjelovao na 7. Festivalu tehničke kulture

28. 10. 2019.

24. i 25. listopada 2019. u Rijeci je održan 7. Festival tehničke kulture, koji je okupio stotinjak sudionika iz cijele Hrvatske.

U sklopu festivala, 24. listopada organizirana je pokazna vježba suzbijanja onečišćenja na moru “EKO-MORE 2019”, pod vodstvom Županijskog operativnog centra Primorsko-goranske županije. Vježba je održana na Gatu Karoline Riječke, uz potporu i sudjelovanje svih dionika uključenih u provedbu Županijskog plana intervencija na području PGŽ-a, te djelatnika specijalizirane tvrtke Dezinsekcija d.o.o., koji su uspješno proveli akciju sprječavanja širenja onečišćenja te prikupljanja ulja s morske površine.

Po završetku vježbu, održan je okrugli stol na temu “Sustav zaštite mora od onečišćenja u Primorsko-goranskoj županiji – stanje i izazovi”. Zapovjednik ŽOC-a PGŽ kap. Darko Glažar održao je uvodno predavanje o ulozi ŽOC-a u sustavu zaštite mora od onečišćenja, a potom su suradnici ATRAC-a prezentirali najznačajnije slučajeve iznenadnih onečišćenja mora koji su se dogodili u protekloj godini.